STEK T-BONE Z MASŁEM ZIOŁOWYM I GROSZKIEM
PRZYGOTOWANIE
Mięso
Steka smażymy na rozgrzanej patelni przez 2-3 min z każdej strony na średnim ogniu. Następnie przekładamy do nagrzanego do 180st C piekarnika na 5-10 min.
Masło
Zioła drobno siekamy. Masło ubijamy z dodatkiem posiekanych ziół do uzyskania kremowej konsystencji. Dodajemy tartą skórkę z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i przekładamy do lodówki.
Groszek
Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy pokrojoną w plasterki cebulkę, do momentu, aż się zarumieni.
Dodajemy groszek, lekko podsmażamy. Następnie wlewamy odrobinę wody, doprawiamy solą i gotujemy przez ok 10 min.
Najlepsze Steki kupicie TUTAJ!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ