STEK T-BONE Z WARZYWAMI I PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI
PRZYGOTOWANIE
Warzywa
Kroimy ugotowane ziemniaki, cukinie, marchewki, łodygi selera i obrany korzeń selera.
Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na wierzch układamy warzywa, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy ugniecione ząbki czosnku i rozmaryn. Wszystko skrapiamy oliwą.
Pieczemy w nagrzanym do 200 st C piekarniku do momentu, aż warzywa lekko się zarumienią.
Stek
Szałwię i rozmaryn drobno siekamy. Mięso wkładamy do miski i obtaczamy w połowie posiekanych ziół. Następnie obsypujemy mięso drugą połową ziół, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy kilka kropli oliwy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do zamarynowania na 3-4 godziny.
Po upływie tego czasu mięso wyjmujemy z marynaty i pozbywamy się wszystkich ziół. Mięso smażymy z na rozgrzanej patelni na średnim ogniu przez 8 min na każdą stronę.
Stek serwujemy z pieczonymi warzywami.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.