• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
STEK T-BONE Z WARZYWAMI I PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI

Stek T-bone z warzywami i pieczonymi ziemniaczkami

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 800 g steka T-bone
  • rozmaryn, liść laurowy, szałwia
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól i pieprz

Warzywa:

  • 600 g ugotowanych ziemniaków
  • 2 cukinie
  • 2 marchewki
  • 2 łodygi selera
  • 1 korzeń selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu

STEK T-BONE Z WARZYWAMI I PIECZONYMI ZIEMNIACZKAMI

PRZYGOTOWANIE

Warzywa

Kroimy ugotowane ziemniaki, cukinie, marchewki, łodygi selera i obrany korzeń selera.

Blachę wykładamy papierem do pieczenia, na wierzch układamy warzywa, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy ugniecione ząbki czosnku i rozmaryn. Wszystko skrapiamy oliwą.

Pieczemy w nagrzanym do 200 st C piekarniku do momentu, aż warzywa lekko się zarumienią.

Stek

Szałwię i rozmaryn drobno siekamy. Mięso wkładamy do miski i obtaczamy w połowie posiekanych ziół. Następnie obsypujemy mięso drugą połową ziół, doprawiamy solą, pieprzem i dodajemy kilka kropli oliwy. Przykrywamy folią spożywczą i odstawiamy do zamarynowania na 3-4 godziny.

Po upływie tego czasu mięso wyjmujemy z marynaty i pozbywamy się wszystkich ziół. Mięso smażymy z na rozgrzanej patelni na średnim ogniu przez 8 min na każdą stronę.

Stek serwujemy z pieczonymi warzywami.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra