• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

STEK Z TATARA

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

4 porcje

  • 1 kg wołowiny (bavette)
  • 4 świeże jajka bio
  • 25 gr kaparów
  • cytryna niekonserwowana chemicznie
  • musztarda
  • 4 filety anchois
  • sól morska
  • pieprz
  • oliwa z oliwek

Zmielić wołowinę 3 razy. Drobno posiekać cebulę i kapary. Uformować 4 steki, dodając do każdego filet anchois i żółtko. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Do przyrządzenia steku można użyć wołowiny bavette lub rib eye bądź dowolnego mięsa na stek według upodobania.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra