SZPINAKOWE GNOCCHI Z RAGOUT Z ŁOSOSIA
Sposób przygotowania:
Szpinak dusimy w małej ilości osolonej, gotującej się wody, odsączamy i schładzamy całkowicie, następnie siekamy, dodajemy, jaj, mąkę oraz sery i mieszamy szybko wszystko razem. W efekcie powinniśmy uzyskać aksamitną, miękką mieszaninę. Zostawiamy ją do odpoczynku na dobrze pokrytym mąką blacie.
Sos przygotowujemy podgrzewając masło na patelni z grubym dnem, dodajemy bardzo drobno posiekaną papryczkę chili, tak jak zioła – w bardzo cieniutkie paseczki. Dodajemy zmiażdżone orzechy, gotujemy wszystko 10 minut na niskim ogniu dodając sól, pieprz, rozbitego wcześniej łososia, dodajemy śmietanę, odstawiamy na bok. Formujemy wałeczki o grubości 2 cm, kroimy na 1,5 cm gnocchi. Gnocchi gotujemy w osolonej wrzącej wodzie, a kiedy wypłyną możemy je wyciągać cedzakową łyżką. Przyprawiamy sosem i natychmiast podajemy.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.