TAGLIATELLE ALLA BOLOGNESE
PRZYGOTOWANIE
Zaczynamy od ragu alla bolognese. Myjemy warzywa i kroimy je na drobną kostkę.
Stawiamy patelnię na średnim ogniu i rozgrzewamy na niej oliwę. Dodajemy warzywa i podsmażamy. Następnie dodajemy mięso i dobrze je podsmażamy. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka sekund. Zalewamy wszystko czerwonym winem, odparowujemy alkohol i redukujemy. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy trochę wody i gotujemy przez przynajmniej 40 minut, w razie potrzeby dodając wodę. Na koniec dodajemy drobno pokrojony ząbek czosnku i gałązkę rozmarynu.
W garnku z osoloną wodą gotujemy tagliatelle i mieszamy je z ragu. Przed podaniem posypując tartym serem Parmigiano Reggiano.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.