TAGLIOLINI Z KREMEM Z MARCHWI I GORGONZOLĄ PICCANTE
PRZYGOTOWANIE
Dekoracja
Pokrój marchewki przy pomocy mandoliny i pozostaw do wyschnięcia w piekarniku rozgrzanym do 120 stopni. Dodaj tymianek.
Sos
Marchewki obierz i pokrój. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż przez kilka minut szalotki pokrojone w cienkie plasterki. Następnie dodaj marchewki i smaż dopóki nie zmiękną. Jeżeli potrzeba, dodaj odrobinę wody lub bulionu. Dopraw solą i pieprzem do smaku, ale ostrożnie – pamiętaj, że Gorgonzola ma bardzo intensywny smak.
Makaron
Ugotuj makaron. Marchewki z patelni zmiksuj i dodaj 3/4 Gorgonzoli. Dopraw solą i pieprzem. Całość przełóż do naczynia. Odcedź makaron. Jeżeli będzie za gęsty, odlej szklankę wody z gotowania makaronu i dodaj do sosu.
Makaron podawaj z chipsami z marchewki, posypany pozostałym serem Gorgonzola Piccante.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.