Tandoori Chicken Burger
Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.
PRZYGOTOWANIE
Cienko kroimy składniki na burgera. W dużej misce mieszamy mięso z przyprawami, przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy sos jogurtowy. Szatkujemy miętę, a w moździerzu ubijamy kminek. Mieszamy sok z limonki z miętą, ubitym kminkiem, solą i pieprzem.
Formujemy burgery. Smażymy je na gorącej patelni z masłem klarowanym do uzyskania odpowiedniego koloru. Na sam koniec kładziemy plasterek sera cheddar i pozostawiamy do roztopienia.
Burgery serwujemy z sosem jogurtowym, świeżą cebulą, kolendrą i krojoną miętą.
Na wierzch kładziemy pokrojony ogórek.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.