• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ Jak kupić voucher na warsztaty? Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Tandoori Chicken Burger

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na burgera:

  • 700 g piersi kurczaka
  • 2 cebule dymki
  • 3 cm mielonego imbiru
  • sok z cytryny
  • łyżeczka papryki
  • łyżeczka kminku
  • 0,5 g mielonego kardamonu
  • 0,5 g pieprzu cayenne
  • 8 plastrów sera cheddar
  • sól i pieprz

Składniki na sos jogurtowy:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 10 g świeżej mięty
  • 1 łyżka kminku
  • sok z 1 limonki
  • sól i pieprz

Dodatki:

  • masło klarowane
  • 6 bułek lub chlebków naan
  • 1 ogórek
  • 20 g kolendry
  • 1 czerwona cebula cienko pokrojona

Tandoori Chicken Burger

Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.

PRZYGOTOWANIE

Cienko kroimy składniki na burgera. W dużej misce mieszamy mięso z przyprawami,  przykrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki.

Przygotowujemy sos jogurtowy. Szatkujemy miętę, a w moździerzu ubijamy kminek. Mieszamy sok z limonki z miętą, ubitym kminkiem, solą i pieprzem.

Formujemy burgery. Smażymy je na gorącej patelni z masłem klarowanym do uzyskania odpowiedniego koloru. Na sam koniec kładziemy plasterek sera cheddar i pozostawiamy do roztopienia.

Burgery serwujemy z sosem jogurtowym, świeżą cebulą, kolendrą i krojoną miętą.

Na wierzch kładziemy pokrojony ogórek.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra