• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
TARTA TATIN Z OWOCAMI LEŚNYMI I SOSEM KOKOSOWYM

TARTA TATIN Z OWOCAMI LEŚNYMI I SOSEM KOKOSOWYM

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 50 min

poziom trudniości: łatwy

Ciasto:

  • 200 g gorzkiej czekolady
  • 80 g masła
  • 100 g mąki
  • 3 jajka
  • 2 żółtka
  • 120 g cukru

Wypełnienie:

  • 600 g owoców leśnych
  • 100 g cukru
  • 40 g masła

Sos kokosowy

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 20 g mąki kokosowej

Pozostałe składniki

  • mąka kokosowa
  • 150 g sosu kokosowego
  • forma o średnicy 26 cm

TARTA TATIN Z OWOCAMI LEŚNYMI I SOSEM KOKOSOWYM

PRZYGOTOWANIE

Myjemy owoce i dobrze osuszamy. Dno formy do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy cukrem, następnie karmelizujemy w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni przez kilka minut. W tym momencie posypujemy tę powierzchnię owocami, zachowując trochę do dekoracji. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy jajka i żółtko z cukrem. Dodajemy mąkę i rozpuszczoną czekoladę z masłem. Polewamy owoce mieszaniną i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozwalamy mu ostygnąć. W międzyczasie gotujemy mleko z mąką kokosową – redukując je stopniowo. Odwracamy ciasto, posypujemy je mąką kokosową, dekorujemy owocami i sosem kokosowym.

 

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra