TARTA TATIN Z OWOCAMI LEŚNYMI I SOSEM KOKOSOWYM
PRZYGOTOWANIE
Myjemy owoce i dobrze osuszamy. Dno formy do pieczenia smarujemy masłem i obsypujemy cukrem, następnie karmelizujemy w piekarniku rozgrzanym do 100 stopni przez kilka minut. W tym momencie posypujemy tę powierzchnię owocami, zachowując trochę do dekoracji. Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Ubijamy jajka i żółtko z cukrem. Dodajemy mąkę i rozpuszczoną czekoladę z masłem. Polewamy owoce mieszaniną i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 35 minut. Wyjmujemy ciasto z piekarnika i pozwalamy mu ostygnąć. W międzyczasie gotujemy mleko z mąką kokosową – redukując je stopniowo. Odwracamy ciasto, posypujemy je mąką kokosową, dekorujemy owocami i sosem kokosowym.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.