TATAR Z ŁOSOSIA Z PIKANTNYM SOSEM
PRZYGOTOWANIE
Łososia drobno siekamy ostrym nożem. Tatara przekładamy do miski i wkładamy do lodówki.
Blendujemy awokado, oliwę, sok z limonki, zielone chili, pieprz i sól do otrzymania kremu.
Sos
Pomidory nacinamy na kształt krzyża i blanszujemy je we wrzącej wodzie przez ok 1 min. Następnie przekładamy do wody z lodem i obieramy je ze skóry. Obrane pomidory kroimy na pół, za pomocą łyżeczki pozbywamy się środka i pestek, a następnie kroimy w kostkę. W misce łączymy tatara z kremem z awokado i posiekanymi pomidorami.
Tatara oprószamy solą, pieprzem i skrapiamy tabasco. Dookoła układamy kawałki awokado.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.