Sposób przygotowania
Rybę drobno siekamy ostrym nożem. Przekładamy tatar do miski i wkładamy do lodówki.
W blenderze umieszczamy awokado, oliwę, sok z limonki, zielone peperoncino, pieprz i sól, kontrolując, aby krem pozostał zwarty.
Concassé pomidorowe
Nacinamy krzyż u góry pomidora. Zagotowujemy wodę i wrzucamy pomidory na około 1 minutę. Za pomocą cedzaka wyjmujemy pomidory i umieszczamy je w lodowatej wodzie, aby przerwać proces gotowania.
Teraz: obieramy pomidory i kroimy je w połówki. Łyżeczką pozbywamy się środka oraz pestek pomidorów. Kroimy tak powstałą pulpę w kostki. W miseczce łączymy tatar z kremem awokado i nasze concassé pomidorowym.
Dodajemy sól, pieprz oraz tabasco, podajemy w całych skórkach/łódeczkach z awokado, posypujemy natką pietruszki.