TEKSAŃSKI CHEESEBURGER Z JALAPENO
Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.
PRZYGOTOWANIE
Na dużej patelni, na średnim ogniu smażymy bekon do momentu, aż stanie się chrupki. Zdejmujemy go z patelni i odsączamy z niego tłuszcz kładąc go na kawałku ręcznika papierowego. Kroimy w kawałeczki o wielkości ok 2 cm.
Połowę jalapeño kroimy cienko za pomocą noża. W dużej misce mieszamy mięso, jalapeño, czosnek, sól i pieprz. Formujemy burgery o grubości ok 2,5 cm, pamiętając aby nie rozrabiać mięsa zbyt długo. Używając łyżki robimy na środku burgera małe wgłębienie, po to aby równo się usmażył. Smażymy go na lekko naoliwionej patelni przez ok 4 min z jednej strony i przez ok 3 min z drugiej. W ostatniej minucie smażenia kładziemy na burgera 2 plastry sera i pozostawiamy do rozpuszczenia się.
Tostujemy bułki.
Na spód bułki kładziemy sałatę, potem pomidor, doprawiamy solą i pieprzem, następnie kładziemy usmażonego burgera, jalapeño, bekon, plaster cebuli i znowu doprawiamy solą pieprzem.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.