PRZYGOTOWANIE
Indyka kroimy w kostkę. Solimy, doprawiamy pieprzem i mieszamy w misce z cynamonem anyżem, oliwą, białym winem, sokiem z cytryny, cienko pokrojonymi morelami, rozmarynem i liśćmi laurowymi. Miskę przykrywamy folią spożywczą i przekładamy do lodówki na 30 min.
Formie o pojemności 1 l wkładamy zwilżonym papierem do pieczenia aby zakrył całą brytfankę. Na dnie wykładany pokruszone orzechy laskowe.
Indyka wyciągamy z lodówki. Wyjmujemy anyż, liście laurowe, rozmaryn, cynamon i przekładamy do formy połowę indyka. Na wierzch układamy plastry boczku i ponownie wykładamy indyka oraz kolejną warstwę boczku. Na koniec dodajemy masło. Całość przykrywamy folią aluminiową i pieczemy w nagrzanym do 180st C piekarniku w kąpieli wodnej przez 1 godzinę.
Po upływie tego czasu zdejmujemy folię i pieczemy jeszcze 20 min, tak aby boczek stał się chrupiący.