• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
TIRAMISU Z MANDARYNKAMI I RICOTTĄ

TIRAMISU Z MANDARYNKAMI I RICOTTĄ

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Krem

  • 5 żółtek
  • 5 łyżek stołowych cukru
  • 500 g ricotty
  • 1 laska wanilii
  • 250 g dżemu z mandarynek

Dekoracja

  • 3 mandarynki
  • kakao w proszku

PRZYGOTOWANIE

Ubijaczką lub mikserem ubijamy żółtka z cukrem. Porcjami dodajemy ricottę, ciągle ubijając. Dodajemy ziarna wanilii. Obieramy mandarynki, których użyjemy do dekoracji. Przygotowujemy szklane miseczki (mogą być również szklanki lub kieliszki). Na ich spód wykładamy dżem mandarynkowy, który przykrywamy kremem z ricotty i mandarynkami. Na sam koniec posypujemy całość kakao.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra