• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

TIRAMISU’ Z OWOCAMI LEŚNYMI

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 2 godz

poziom trudniości: łatwy

  • 500 g owoców leśnych
  • 450 g serka mascarpone
  • 120 g cukru
  • 4 żółtka jajek
  • 200g ubitej śmietany
  • 60 ml wina Marsala
  • biszkopty Savoiardi
  • 5 g kakao w proszku
Przeciskamy owoce leśne przez sitko, żeby wycisnąć z nich sok. W misce mieszamy mascarpone z cukrem. Ubijamy żółtka przez 5 minut, po czym dodajemy do nich mascarpone z cukrem i wino Marsala. Ubijamy na sztywno śmietanę i dodajemy ją do mieszanki.
W szklanej miseczce wykładamy warstwę biszkoptów namoczonych sokiem z owoców leśnym i przykrywamy ją warstwą mascarpone. Powtarzamy. Na koniec posypujemy kakao i dekorujemy kilkoma owocami leśnymi.
Przed podaniem wkładamy na kilka godzin do lodówki.
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra