TOMAHAWK STEK WIEPRZOWY Z MIKSEM SAŁAT I SOSEM MALINOWYM
PRZYGOTOWANIE
Sos winegret
W blenderze mieszamy wodę z octem, solą, miodem, bazylią i malinami. Na koniec dodajemy oliwę i ponownie mieszamy.
Sałatę przekładamy do miski i doprawiamy sosem.
Steki
Mięso wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągnie temperaturę pokojową.
Na patelni rozgrzewamy masło i smażymy steki przez 6-7 min z każdej strony, a następnie tyle czasu ile chcemy, w zależności od tego jaki poziom wysmażenia najbardziej lubimy.
Usmażone steki zdejmujemy z patelni i przekładamy na blachę do pieczenia. Następnie wkładamy do nagrzanego do 200 st C piekarnika na 15-20 min.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.