TOMAHAWK WIEPRZOWY Z SAŁATKĄ Z FASOLI
PRZYGOTOWANIE
Mięso
Przed smażeniem steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową.
Steki smażymy przez ok. 5-7 minut z każdej strony. Jeżeli wybieramy opcję z piekarnikiem wtedy smażymy przez 2-3 min z każdej strony, a następnie przekładamy do rozgrzanego do 180st C piekarnika na 20-30 min.
Dodatki
Z fasolki odcinamy końcówki, dokładnie ją myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będą wystarczająco miękkie. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.
W międzyczasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i obieramy ze skóry. Następnie kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski razem z ugotowaną fasolką i kaparami.
Przygotowujemy sos do sałatki: w miseczce łączymy oliwę, obrany ze skórki i posiekany czosnek, sok z połowy cytryny, lub jeżeli wolicie ocet. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną pietruszką i posiekanymi anchois.
Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych ziemniaków i fasoli, mieszamy. Przed podaniem całość oprószamy posiekaną miętą.
Najlepsze Steki kupicie TUTAJ!
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ