• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
TOMAHAWK WIEPRZOWY Z SAŁATKĄ Z FASOLI

TOMAHAWK WIEPRZOWY Z SAŁATKĄ Z FASOLI

Autor

Cristina Catese

Kucharz

czas wykonania: 45 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 2 steki tomahawk wieprzowe

Dodatki:

  • 300 g fasoli
  • 4-5 ziemniaków
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 kaparów
  • 4 filety anchois
  • pęczek mięty i pietruszki
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • ocet i sok z cytryny
  • sól i pieprz

TOMAHAWK WIEPRZOWY Z SAŁATKĄ Z FASOLI

PRZYGOTOWANIE

Mięso

Przed smażeniem steki wyjmujemy z lodówki i czekamy, aż osiągną temperaturę pokojową.

Steki smażymy przez ok. 5-7 minut z każdej strony. Jeżeli wybieramy opcję z piekarnikiem wtedy smażymy przez 2-3 min z każdej strony, a następnie przekładamy do rozgrzanego do 180st C piekarnika na 20-30 min. 

Dodatki

Z fasolki odcinamy końcówki, dokładnie ją myjemy i gotujemy w osolonej wodzie do momentu, aż będą wystarczająco miękkie. Odcedzamy i pozostawiamy do wystygnięcia.

W międzyczasie gotujemy ziemniaki w osolonej wodzie. Odcedzamy, studzimy i obieramy ze skóry. Następnie kroimy w małe kawałki i przekładamy do miski razem z ugotowaną fasolką i kaparami. 

Przygotowujemy sos do sałatki: w miseczce łączymy oliwę, obrany ze skórki i posiekany czosnek, sok z połowy cytryny, lub jeżeli wolicie ocet. Doprawiamy solą, pieprzem, posiekaną pietruszką i posiekanymi anchois. 

Sos dodajemy do wcześniej przygotowanych ziemniaków i fasoli, mieszamy. Przed podaniem całość oprószamy posiekaną miętą.

 

Najlepsze Steki kupicie TUTAJ!

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Cristina Catese

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

SARDYNKI PODANE Z SAŁATKĄ Z POMIDORÓW

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

ŚWIEŻY STEK Z TUŃCZYKA Z KAPARAMI

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Cristina Catese

Dania główne

MULE W SOSIE POMIDOROWYM Z CHILI PODANE Z BRUSCHETTĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Cristina Catese

Dania główne

KRĄŻKI KALMARÓW W PANIERCE ZE ŚWIEŻYCH ZIÓŁ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Cristina Catese

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra