TRUFLE CZEKOLADOWE
PRZYGOTOWANIE
Formę o wymiarach 24×24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Czekolady drobno siekamy. Śmietankę podgrzewamy do momentu, w którym się zagotuje. Zdejmujemy rondelek z ognia i wkładamy do niej herbatę. Zostawiamy ją w śmietance na ok. 10 minut, następnie porządnie wyciskamy i wyrzucamy torebki. Ponownie podgrzewamy śmietankę i dodajemy do niej czekoladę oraz przyprawy: anyż, pieprz oraz cynamon. Mieszamy do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści i pozostawiamy do przestygnięcia. Masę wylewamy na foremkę i pozostawiamy na ok. 24 godziny. Kroimy w 50-60 kawałków, które obtaczamy w kakao.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.