• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
Wietnamski burger Banh Mi z pikantnym sosem

Wietnamski burger Banh Mi z pikantnym sosem

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 30 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na toping

  • 200 g sałaty pekińskiej
  • 5 jalapeño krojonej na pół, a potem w plasterki
  • 1 łyżka sosu rybnego
  • 1 świeży, pokrojony w plasterki ogórek
  • sok z limonki

Składniki na sos

  • 3 łyżki sosu sriracha
  • 50 g majonezu

Składniki na burgera

  • 500 g mielonej wołowiny o 20% zawartości tłuszczu
  • 2cm mielonego imbiru
  • 2 ząbki czosnku (przeciśnięte przez praskę)
  • sól i pieprz
  • 4 chrupiące bułki
  • 15 g kolendry
  • 15 g świeżej mięty

Wietnamski burger Banh Mi z pikantnym sosem

Polecamy mięso ze sklepu Taste Store.

PRZYGOTOWANIE

Toping i sos

W jednej misce mieszamy składniki na toping i odstawiamy do lodówki.

W drugiej misce mieszamy majonez ze srirachą i odstawiamy do lodówki.

Ogórka kroimy w plasterki i odstawiamy.

Burger

Mieszamy mięso z solą, pieprzem, czosnkiem i imbirem. Formujemy burgery. Smażymy je na gorącej patelni przez  4 min z każdej strony.

Tostujemy pieczywo.

 

Zachęcamy do zapoznania się z najnowszą ofertą warsztatów kulinarnych w Akademii Kulinarnej Whirlpool.

Burgery serwujemy z topingiem, ogórkiem, liśćmi kolendry, liśćmi mięty i dodajemy łyżkę sosu.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra