WŁOSKIE CIASTECZKA BISCOTTINI
PRZYGOTOWANIE
Ubij żółtka z cukrem, dodaj mąkę i masło (musi być w temperaturze pokojowej), połącz składniki do momentu kiedy ciasto będzie gładkie. Kiedy ciasto będzie gotowe, uformuj je w podłużny bochen i włóż do lodówki. Kiedy zrobi się zimne, pokrój je w plasterki o szerokości ok. 2 cm. Piekarnik nagrzej do 180 stopni na funkcji Termoobieg, wyłóż blachę papierem do pieczenia. Plasterki ciasta uformuj w kulki, następnie zrób na środku każdego z nich wgłębienie palcem.
Piecz przez 15 minut. Kiedy ciasteczka są ciepłe, dodaj dżem i cukier na środku wgłębienia.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.