Sposób przygotowania
Crespelle: w jedną miseczkę wrzucamy przesianą makę, szczyptę soli, mleko, roztopione masło i bardzo energicznie mieszamy trzepaczką. Jajka najpierw rozkłócimy w miseczce, a potem dodajemy do masy i ubijamy dość mocno. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie zaczynamy smażyć na patelni teflonowej. Kiedy już mamy wszystkie naleśniki, na patelni roztapiamy masło, dodajemy groszek, sól, pieprz i dobrze obsmażamy. W międzyczasie w małym rondelku dodajemy mleko, gorgonzolę dolce DOP i bardzo dokładnie mieszając na bardzo małym ogniu przygotowujemy krem. Dodajemy groszek do kremu, mieszamy i dodajemy ser Grana Padano. Na oddzielnej patelni obsmażamy nasze kiełbaski bez skóry, rozdrabniamy je z solą, pieprzem, odrobiną oliwy z oliwek i wrzucamy do sita aby odsączyć soki. Nadziewamy nasze crespelle kremem z gorgonzoli i składamy je na 4. Wkładamy do brytfanki jedno obok drugiego, posypujemy Grana Padano i pieczemy 10 minut w 180st. C. W tym czasie przygotujemy sałatę z solą, pieprzem, oliwą z oliwek extra vergine, sokiem z cytryny i serwujemy tak przygotowaną z crespelle.