Sposób przygotowania:
Mięso drobno siekamy ostrym nożem. Przekładamy tatar do miski i wkładamy do lodówki.
W blenderze umieszczamy awokado, oliwę, sok z limonki, zielone peperoncino, pieprz i sól. Blendujemy do uzyskania zwartej masy.
Concassé pomidorowe
Wycinamy krzyżyk u nasady pomidora. Zagotowujemy wodę i wrzucamy pomidory na około 1 minutę. Za pomocą cedzaka, wyjmujemy pomidory i umieszczamy w lodowatej wodzie. Teraz łatwo obierzemy pomidory za skórki. Następnie kroimy je w połówki. Łyżeczką, pozbywamy się miąższu oraz pestek pomidorów. Kroimy tak powstałą pulpę w kostki.
W miseczce łączymy tatar z kremem awokado i concasse pomidorowym. Dodajemy sól, pieprz oraz TABASCO® Habanero, podajemy w wydrążonych łódeczkach z awokado.