ŻEBERKA Z SOSEM ‘STICKY’ I FASOLKĄ SZPARAGOWĄ
PRZYGOTOWANIE
Gotujemy zieloną fasolkę od wrzącej, osolonej wody przez kilka minut. Ma być ugotowana, ale oczywiście al dente. Następnie schładzamy ją w lodowej kąpieli przez 15 minut, potem wkładamy do lodówki. Obieramy i myjemy żeberka, osuszamy je na ręczniku papierowym, smarujemy miodem i musztardą, oprószamy solą oraz pieprzem. Pieczemy w rozgrzanym do 180 st. piekarniku przez 1 godzinę, następnie dzielimy je w pary i odkładamy na bok.
Na patelnię wlewamy bardzo małą ilość oliwy z posiekanym czosnkiem, 4 łyżkami sosu TABASCO® Chipotle, posiekaną cebulę i zaczynamy je powoli gotować, a po 10 minutach dodajemy ketchup i cukier, tymianek, skrobię i gotujemy 10 minut więcej po czym dodajemy piwo, dobrze mieszamy i po 5 minutach dodajemy żeberka. Gotujemy, aż sos będzie gęsty i pokrywamy nim żeberka. Na to posypujemy rozmaryn i serwujemy z zieloną fasolką przyprawioną vinaigrette przyrządzonym z oliwy, octu balsamicznego i pieprzu.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.