ŻEBERKA WIEPRZOWE W MIODZIE I MUSZTARDZIE
PRZYGOTOWANIE
Żeberka wyjmujemy z lodówki i doprowadzamy je do temperatury pokojowej. Myjemy, usuwamy skórę i nadmiar tłuszczu. Siekamy czosnek i rozmaryn. Żeberka mieszamy z miodem, musztardą, solą, pieprzem i odkładamy.
Siekamy cebulę, paprykę kroimy w kawałki o wielkości ok 2mm i łączymy wszystko z dodatkiem oliwy, soli, pieprzu i czerwonego wina. Całość wykładamy na dnie brytfanki. Na wierzch układamy żeberka i przekładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika.
Po 10 minutach obracamy żeberka i pieczemy kolejne 20 minut.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.