• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
ŻEBERKA WIEPRZOWE W MIODZIE I MUSZTARDZIE

ŻEBERKA WIEPRZOWE W MIODZIE I MUSZTARDZIE

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 35 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 800 g żeberek wieprzowych
  • 4 łyżki pikantnej musztardy
  • 2 łyżki miodu z akacji
  • 1 czerwona cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki rozmarynu
  • 10 g czerwonego wina
  • 2 papryki: 1 czerwona i 1 żółta
  • oliwa z oliwek extra vergine
  • sól i pieprz

ŻEBERKA WIEPRZOWE W MIODZIE I MUSZTARDZIE

PRZYGOTOWANIE

Żeberka wyjmujemy z lodówki i doprowadzamy je do temperatury pokojowej. Myjemy, usuwamy skórę i nadmiar tłuszczu. Siekamy czosnek i rozmaryn. Żeberka mieszamy z miodem, musztardą, solą, pieprzem i odkładamy.

Siekamy cebulę, paprykę kroimy w kawałki o wielkości ok 2mm i łączymy wszystko z dodatkiem oliwy, soli, pieprzu i czerwonego wina. Całość wykładamy na dnie brytfanki. Na wierzch układamy żeberka i przekładamy do nagrzanego do 180 st C piekarnika.

Po 10 minutach obracamy żeberka i pieczemy kolejne 20 minut.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij1
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij1
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra