ZIEMNIAKI ZAPIEKANE Z SEREM SCAMORZA Z REGIONU ABRUZZO PODANE Z PIETRUSZKĄ I CZOSNKIEM
PRZYGOTOWANIE
Zaczynamy od przygotowania panierki. Rozdrabniamy miąższ z chleba, drobno siekamy pietruszkę i czosnek. Składniki łączymy ze sobą i odkładamy na bok.
Obieramy ziemniaki i kroimy w plasterki o grubości 5 mm. Myjemy je i dobrze osuszamy.
W kwadratowym naczyniu do pieczenia zaczynamy wykładać plasterki ziemniaków, tak aby lekko nachodziły na siebie. Następnie układamy pokruszony chleb z pietruszką i czosnkiem, tarty ser Pecorino i kawałki sera Scamorza. Całość skrapiamy oliwą. Powtarzamy układanie warstw do wyczerpania się składników. Całość oprószamy panierką, serem i skrapiamy oliwą.
Pieczemy w nagrzanym do 180 st C piekarniku przez ok. godzinę.
Serwujemy na ciepło.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.