ZUPA POMIDOROWA Z GRZANKAMI
PRZYGOTOWANIE
W garnku rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy ząbek czosnku i delikatnie podsmażmy, pilnując by nie spalić czosnku. Następnie dodajemy obrane ze skóry i posiekane w mniejsze kawałki pomidory, bazylię, oraz solimy do smaku. Gotujemy to wszystko na małym ogniu przez około 40 minut. Po tym czasie blendujemy zawartość garnka i gotujemy przez kolejne 20 minut.
Grzanki:
Za pomocą foremek do ciastek wykrawamy z ciasta francuskiego grzanki i pieczemy je przez ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Zupę podajemy z kleksem śmietany, odrobiną śmietany, kilkoma liśćmi bazylii i grzankami. Następnie skrapiamy wszystko oliwą.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.