• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Żurawinowa granola

Autor

Marco Ghia

Kucharz

czas wykonania: 60 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 200 g górskich płatków owsianych
  • 50 g płatków pszennych
  • 100 g nasion słonecznika
  • 100 g migdałów
  • 50 g orzechów laskowych
  • 200 g suszonej żurawiny
  • 300 g oleju roślinnego
  • 30 g brązowego cukru
  • 50 g miodu
  • odrobina wody

Rozgrzewamy piekarnik do 150 stopni.

Płatki, orzechy, nasiona słonecznika, migdały i żurawinę mieszamy w dużej misce.

W oddzielnym naczyniu mieszamy olej, cukier, miód i wodę. Mieszankę przelewamy do miski z suchymi składnikami i dokładnie mieszamy za pomocą rąk, do czasu aż wszystkie składniki nie będą pokryte mieszanką.Następnie mieszankę przekładamy na dwie blachy do pieczenia wyłożone papierem. Pieczemy przez ok. 1 godzinę co 15 minut mieszając.

Przed podaniem studzimy!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Marco Ghia

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Dania główne

Pulpeciki z sosem pomidorowym

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra