• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Podcasty
  • Webinary
  • W akademii
  • Media o nas
  • Tematy miesiąca
Orecchiette z jagnięcym ragout i octem balsamicznym

Krótkie makarony – nie tylko do dekoracyjnych dań

16 października 2018

Pasta corta, czyli krótki makaron to nieograniczone możliwości kreowania nie tylko smacznych, ale też oryginalnych dań kuchni włoskiej. Zabawne i nietypowe kształty makaronu pozwalają na łączenie z sosami, zapiekanie czy

czytaj więcej

Jak dobrać sos do długiego makaronu?

8 października 2018

Mąka i odrobina wody – tyle wystarczy, żeby przygotować domowy makaron. Proste składniki nie oznaczają wcale, że pasta ma tylko jedno oblicze. Rodzajów makaronów jest ok. 350, a nazw prawie 4

czytaj więcej

dynia pieczona

Dynia – kilka pomysłów na jesień

5 października 2018

Dynia – najczęściej widzimy ją jako pomarańczowe, okrągłe warzywo, ale występuje w różnych kształtach i kolorach. Przywędrowała do Europy na statku Krzysztofa Kolumba. Możemy przygotowywać z niej dania zarówno na

czytaj więcej

Jak smażyć, żeby nie przesmażyć

11 września 2018

Perfekcyjnie przysmażony z zewnątrz i soczysty w środku stek, apetycznie chrupiące skrzydełka kurczaka, przyrumieniona ryba z patelni – na sam widok takich potraw wzmaga się apetyt. Smażymy z zamiarem, aby

czytaj więcej

Swojskie superfood, czyli dlaczego warto kisić?

8 września 2018

Warzywa powinniśmy jeść codziennie, ponieważ są niezbędną częścią zbilansowanej diety. Latem to proste, co jednak zrobić zimą, kiedy dostęp do świeżych warzyw jest ograniczony? Szukając superfoods, często kierujemy się do

czytaj więcej

Woda – dla zdrowia, do smakowania i gotowania

4 września 2018

Jesteś tym, co jesz, a dokładniej tym, co pijesz. Ludzki organizm składa się w połowie z wody, bez której niemożliwe byłoby prawidłowe funkcjonowanie układu trawienia, przemiana materii oraz transport substancji

czytaj więcej

Marco Ghia o swoich ulubionych przepisach

9 sierpnia 2018

Mediolańczyk Marco Ghia, szef Akademii Kulinarnej Whirlpool, zdradza nam, jakie dania przygotowuje z wielkim uczuciem: dla gości, dla relaksu, dla małych grzeszków…

Pomidorowy zawrót głowy

31 lipca 2018

Choć pomidory są dostępne przez cały rok, to właśnie sierpień jest miesiącem pomidorów – tych prawdziwych, gruntowych – najsmaczniejszych. Suszone, duszone, pieczone, marynowane albo surowe są owocem o wszechstronnym zastosowaniu

czytaj więcej

stól z przystawkami

Gdzie się podziały tamte prywatki – przekąski na przyjęcie

6 lipca 2018

Ciepłe, letnie wieczory sprzyjają spotkaniom towarzyskim. A spotkania wśród bliskich osób nie cieszą bardziej niż przy suto zastawionym stole! Jeśli planujesz przyjęcie dla swoich znajomych i nie chcesz spędzić całego

czytaj więcej

Hummus

Hummus – do wyboru, do koloru

5 lipca 2018

Hummus to jeden z kulinarnych trendów, który nie przemija. I bardzo dobrze. Pasta z ciecierzycy jest smaczna, a co równie ważne bogata w składniki odżywcze. W sklepach znajdziemy wiele jej

czytaj więcej

5. urodziny Akademii Kulinarnej Whirlpool

15 czerwca 2018

Mija 5 apetycznych lat, od kiedy Włoska Akademia Kulinarna otworzyła drzwi zapraszając wszystkich chętnych do wspólnego gotowania. Dziś, jesteśmy jeszcze bardziej pewni tego, co postanowiliśmy sobie zakładając Akademię – nie

czytaj więcej

bezalkoholowy drink szklanki

Bezalkoholowe drinki – przepis na letnie orzeźwienie

12 czerwca 2018

Nie ma nic lepszego w upalny dzień niż zimny napój. Mocnej kawie i herbacie, które mogą odwodnić nasz organizm mówimy „dziękuję”. Podobnie jak słodzonym napojom energetycznym. Zamiast tego woda niegazowana,

czytaj więcej

  • «
  • Strona 1
  • Interim pages omitted …
  • Strona 5
  • Strona 6
  • Strona 7
  • Strona 8
  • Strona 9
  • Interim pages omitted …
  • Strona 11
  • »

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra