Jak wiecie zawiesiliśmy tymczasowo warsztaty kulinarne w Akademii. Mamy nadzieję, że już niedługo sytuacja wróci do normy, jednak póki co, wielu z nas zostaje w domach. Żeby przetrwać ten trudny czas i zanudzić się w domowych pieleszach, gotujemy dla Was codziennie z bezpiecznej odległości .
Kuchnia włoska zawsze hołdowała zasadzie jakości, prostoty i zero-waste, dlatego czym prędzej biegnijcie do kuchni, przeglądajcie lodówkowe zapasy i gotujcie codziennie z Marco. Pamiętajcie o zachowaniu zasad higieny – to w kuchni podstawa!
Pierwszy dzień kwarantanny – poniedziałek 16.03
Przepis na tiramisu
Żeby osłodzić sobie przymusowy pobyt w domu, Marco Ghia pokazał Wam przepis na prawdziwe włoskie tiramisu:
Pyszne prawda?! Kto z Was już próbował, dajcie nam koniecznie znać w komentarzach i oczywiście na naszym Facebooku. Gotujemy na żywo codziennie od 11.00!
Przepis na piadinę
Nie zabrakło też pysznej piadiny, czyli serwowanego na ciepło cienkiego placka z pszennej mąki, do którego możecie dodawać Wasze ulubione dodatki. Zaobaczcie, jaką piadinę przygotował Marco.
S M A C Z N E G O!