
Jak wiecie zawiesiliśmy tymczasowo warsztaty kulinarne w Akademii. Mamy nadzieję, że już niedługo sytuacja wróci do normy, jednak póki co, wielu z nas zostaje w domach. Żeby przetrwać ten trudny czas i zanudzić się w domowych pieleszach, gotujemy dla Was codziennie z bezpiecznej odległości .
Kuchnia włoska zawsze hołdowała zasadzie jakości, prostoty i zero-waste, dlatego czym prędzej biegnijcie do kuchni, przeglądajcie lodówkowe zapasy i gotujcie codziennie z Cristiną&Marco. Pamiętajcie o zachowaniu zasad higieny – to w kuchni podstawa!
Pierwszy dzień kwarantanny – poniedziałek 16.03
Przepis na tiramisu
Żeby osłodzić sobie przymusowy pobyt w domu, Marco Ghia pokazał Wam przepis na prawdziwe włoskie tiramisu:
Pyszne prawda?! Kto z Was już próbował, dajcie nam koniecznie znać w komentarzach i oczywiście na naszym Facebooku. Gotujemy na żywo codziennie od 11.00!
Przepis na pasta fresca, czyli domowy makaron
Jeżeli nigdy nie mieliście okazji przygotować własnoręcznie makaronu, teraz jest na to najlepsza pora. Spróbujcie przepisu Cristiny na to klasyczne danie kuchni włoskiej – makaron z pomidorami, bazylią i Parmigiano Reggiano. Czy może być coś równie prostego i pyszniejszego?!
Przepis na piadinę
Nie zabrakło też pysznej piadiny, czyli serwowanego na ciepło cienkiego placka z pszennej mąki, do którego możecie dodawać Wasze ulubione dodatki. Zaobaczcie, jaką piadinę przygotował Marco.
S M A C Z N E G O!