Sposób przygotowania:
Babeczki
W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wiórki kokosowe. Do połączonych składników wlewamy olej kokosowy, mleko kokosowe oraz ocet i ponownie mieszamy.
Gładką masą napełniamy formę na muffinki wyłożoną papierowymi papilotkami (lekko spryskanymi olejem). Na jedną babeczkę przeznaczamy mniej więcej czubatą łyżkę masy. Piekarnik nagrzewamy do 175oC, a babeczki pieczemy przez około 20-25 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy stopień upieczenia ciastek patyczkiem.
Formę wyjmujemy z pieca, muffinki zostawiamy na 5 minut, po czym wyjmujemy je na kratkę do całkowitego wystygnięcia.
Krem malinowy
Kremowy serek i masło wyjmujemy z wyprzedzeniem z lodówki, muszą być w temperaturze pokojowej. Ucieramy je następnie z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Doprawiamy sokiem z cytryny, a później dodajemy dżem malinowy. Łączymy wszystkie składniki, po czym schładzamy w lodówce.
Gdy babeczki są zupełnie wystudzone, a krem zimny nakładamy go na ciasteczka – za pomocą szprycy, łyżki, szpatułki… Gotowe babeczki dekorujemy świeżymi malinami, prażonym kokosem i listkami mięty.