• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
KOKOSOWE BABECZKI Z MALINOWYM KREMEM przepis

KOKOSOWE BABECZKI Z MALINOWYM KREMEM

Autor

Katarzyna Bukowska

Pasjonatka gotowania

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Babeczki:

  • 2 ¼ szklanki mąki pszennej
  • 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • ½ łyżeczki soli
  • 1 szklanka cukru
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • ½ szklanki płynnego oleju kokosowego
  • 1 ½ szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżka octu

Krem malinowy:

  • 120 g kremowego serka
  • 2 łyżki miękkiego masła
  • ½ szklanki cukru pudru
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 2 łyżki dżemu malinowego bez pestek

Sposób przygotowania:

Babeczki

W dużej misce mieszamy ze sobą mąkę, proszek do pieczenia, sól, cukier i wiórki kokosowe. Do połączonych składników wlewamy olej kokosowy, mleko kokosowe oraz ocet i ponownie mieszamy.

Gładką masą napełniamy formę na muffinki wyłożoną papierowymi papilotkami (lekko spryskanymi olejem). Na jedną babeczkę przeznaczamy mniej więcej czubatą łyżkę masy. Piekarnik nagrzewamy do 175oC, a babeczki pieczemy przez około 20-25 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy stopień upieczenia ciastek patyczkiem.

Formę wyjmujemy z pieca, muffinki zostawiamy na 5 minut, po czym wyjmujemy je na kratkę do całkowitego wystygnięcia.

Krem malinowy

Kremowy serek i masło wyjmujemy z wyprzedzeniem z lodówki, muszą być w temperaturze pokojowej. Ucieramy je następnie z cukrem pudrem na jasną, puszystą masę. Doprawiamy sokiem z cytryny, a później dodajemy dżem malinowy. Łączymy wszystkie składniki, po czym schładzamy w lodówce.

Gdy babeczki są zupełnie wystudzone, a krem zimny nakładamy go na ciasteczka – za pomocą szprycy, łyżki, szpatułki…  Gotowe babeczki dekorujemy świeżymi malinami, prażonym kokosem i listkami mięty.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Katarzyna Bukowska

Zobacz wszystkie przepisy

Desery

KOKOSOWY RYŻ Z MANGO I CHRUPIĄCĄ POSYPKĄ

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 50 min

Katarzyna Bukowska

Dania główne

INDYK W SOSIE ORZECHOWYM Z SURÓWKĄ Z CUKINII, MARCHEWKI I OGÓRKA

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 1 godz

Katarzyna Bukowska

Dania główne

SAŁATKA Z MAKARONEM SOBA, CHRUPIĄCYMI WARZYWAMI I SOSEM SEZAMOWYM

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 45 min

Katarzyna Bukowska

Dania główne

ROZGRZEWAJĄCY DAL Z CZARNEJ SOCZEWICY

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 1 godz

Katarzyna Bukowska

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra