Sposób przygotowania:
Bezy
Piekarnik nagrzewamy do 170oC. Blachę piekarnika wykładamy papierem do pieczenia. Białka jajka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Gdy białka są sztywne dodajemy mąkę ziemniaczaną i ocet, bardzo krótko i delikatnie mieszamy.
Biorąc po czubatej łyżce ubitych białek układamy je na blasze w dość równe koła. Łyżką robimy lekkie zagłębienie po środku każdego koła. Powinniśmy uzyskać ok. 12 mini pavlovych. Wstawiamy je do piekarnika i od razu zmniejszamy temperaturę do 110oC, bardzo lekko uchylamy drzwiczki piekarnika. Pieczemy je przez około godzinę, a następnie zostawiamy w uchylonym, wyłączonym piekarniku do ostygnięcia.
Krem
Oba rodzaje śmietany wlewamy do wysokiego naczynia. Śmietanka ubije się znacznie łatwiej jeśli będzie mocno schłodzona. Ubijamy, pod koniec dodając cukier waniliowy.
Dodatki
Ananasa obieramy, wycinamy twardy środek i kroimy w dość drobną kostkę. Wrzucamy go do garnka z łyżką cukru i startym imbirem, i smażymy aż lekko zmięknie i się skarmelizuje. Odstawiamy do ostygnięcia. Obieramy mango i oddzielamy miąższ od pestki. Blendujemy go na gładko. Ścieramy skórkę z limonek, odkładamy ją na bok do dekoracji. Sok z połowy jednego owocu wyciskamy do kremu z mango, mieszamy. Obieramy również kiwi i kroimy je w ósemki.
Dekoracja
Ułożenie deseru zaczynamy od wyłożenia sztywnej śmietanki w równych porcjach na bezy. Na śmietankę wylewamy po około łyżce pure z mango. Na tym układamy porcję ananasa i kawałki kiwi. Dekorujemy skórką z limonki i listkami mięty.