SAŁATKA NICEJSKA Z TUŃCZYKIEM I MŁODYMI ZIEMNIAKAMI
PRZYGOTOWANIE
Młode ziemniaki szorujemy dokładnie, płuczemy i gotujemy do miękkości w osolonym wrzątku. W tym samym czasie zagotowujemy osoloną wodę w drugim garnku i gdy zacznie wrzeć wrzucamy do niej fasolkę szparagową (oczyszczoną i z poobcinanymi końcówkami) oraz jajka. Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Gotujemy 5 minut. Odcedzamy ziemniaki, fasolkę i jajka przekładamy na durszlak i przelewamy krótko zimną wodą. Ziemniaki kroimy na ćwiartki, układamy na półmisku razem z fasolką.
Przygotowujemy sos – mieszamy na gładko ocet, miód, oliwę z oliwek, musztardę, sól i pieprz. Dodajemy również drobniutko posiekane anchois. Połową gotowego sosu oblewamy ciepłe ziemniaki i fasolkę. Na warzywach układamy odsączonego tuńczyka, oliwki, pokrojone na pół pomidorki i kapary.
Wszystko skrapiamy resztą sosu i dekorujemy natką pietruszki.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.