• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
BROWNIE CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z PIECZONYMI GRUSZKAMI

Brownie czekoladowo-kokosowe z pieczonymi gruszkami

BROWNIE CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z PIECZONYMI GRUSZKAMI

Autor

czas wykonania: 45 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki na ciasto

  • 250 g tłustej części mleka kokosowego
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 170 g puree z buraka
  • ½ szklanki cukru
  • ½ szklanki kakao
  • 1 szklanka mleka roślinnego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 łyżka mielonego siemienia lnianego

Gruszki

  • 3 – 4 soczyste gruszki
  • sok z cytryny
  • 2-3 łyżki wiórek kokosowych

BROWNIE CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z PIECZONYMI GRUSZKAMI

PRZYGOTOWANIE

Wszystkie składniki ciasta wrzucamy do miski i dokładnie ze sobą łączymy. Gotowe ciasto przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy przez ok. 30 – 35 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

W międzyczasie przygotowujemy gruszki. Owoce obieramy, kroimy w paski ok. 1 cm grubości, usuwamy gniazda nasienne i skrapiamy całość sokiem z cytryny.  Paski przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, posypujemy wiórkami kokosowymi i pieczemy przez 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Wystudzone ciasto kroimy w kwadratowe kawałki i podajemy z dwoma plastrami gruszki na wierzchu.

 

Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ

Jak kupić voucher na warsztaty?

Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra