BRUSCHETTA Z KREWETKAMI I BURRATĄ – JAK PRZYGOTOWAĆ?
Krewetki myjemy, odkrawamy głowy, odkładamy na bok. Z krewetek zdejmujemy pancerz i oczyszczamy.
Sposób na KREWETKI – jak oczyścić krewetki/jak obrać krewetkę?🦐
Na patelni podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną szalotkę, do czasu aż się zeszkli. Dodajemy płatki chili. Następnie dodajemy krewetki oraz odkrojonej wcześniej głowy. Podnosimy temperaturę i smażymy ok 1 min. Dodajemy Prosecco i odparowujemy alkohol. Gotujemy na wolnym ogniu przez ok. 3 min. Z patelni zdejmujemy głowy krewetek. Sos redukujemy do powstania kremowej konsystencji.
Chleb tostujemy na patelni z obu stron. Emiliano poleca chleb z piekarni Rano.
Burratę wyjmujemy z lodówki i doprowadzamy do temperatury pokojowej. Następnie rwiemy ją palcami i wykładamy na grzankach.
Na wierzch układamy krewetki, polewamy sosem i dekorujemy listkami kolendry oraz tartą skórką z limonki. Nasza bruschetta z krewetkami i burratą jest gotowa!
Sprawdźcie sami, jakie warsztaty kulinarne przygotowaliśmy w najbliższych miesiącach i pomyślcie, jaką radość możecie sprawić swoim najbliższym!
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.