• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Fioletowy makaron z kapustą i boczkiem

Autor

Emiliano Castagna

Italian food specialist

czas wykonania: 20 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki:

  • 450 g mąki
  • pół modrej kapusty ok. 700-800 g
  • 200 g boczku
  • oliwa
  • ser Taleggio

Przygotowanie:

Kapustę blendujemy i dodajemy stopniowo mąkę aż do połączenia składników. Zagniatamy ciasto i formujemy kulkę, Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy do lodówki na pół godziny.

Wałkujemy i wycinamy i wycinamy makaron. Na patelni z dodatkiem oliwy podsmażamy boczek. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku przez kilka minut.

Przekładamy na patelnię z boczkiem i mieszamy. Dodajemy ser i serwujemy.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez Emiliano Castagna

Zobacz wszystkie przepisy

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Dania główne

Chrupiący łosoś w płatkach kukurydzianych

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 20 min

Emiliano Castagna

Desery

Tiramisu’ z mango i marakują

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Emiliano Castagna

Desery

Słodkie pierożki

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 40 min

Emiliano Castagna

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra