Sposób przygotowania:
Fileta z indyka czyścimy, porcjujemy . Zawijamy w szynkę parmeńską. Całość zawijamy w folię aluminiową formując roladkę, wiążemy końce folii, wkładamy do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na około 45 minut . Przed wydaniem obsmażamy na patelni na rumiany kolor. Warzywa blanszujemy w gorącej wodzie, później obsmażamy na patelni z masłem, przyprawiając solą , cukrem i pieprzem. Pod koniec podlewamy wodą i redukujemy do momentu, aż otrzymamy sos maślany. Sos holenderski: podgrzewamy masło do temperatury około 60 stopni, do blendera wbijamy żółtka jaj , dodajemy białe wino, ocet winny oraz przyprawy (sól, pieprz) następnie włączamy blender i szybki ruchem wlewamy masło o temperaturze 60 stopni i mamy gotowy nasz sos holenderski. Z przygotowanych składników układamy dania według własnego pomysłu.