Ugotuj rice and more w osolonej wodzie z liściem laurowym i zielem angielskim. Po ugotowaniu, odcedź kasze i wyciągnij przyprawy. Cebule, czosnek i pieczarki, obierz, pokrój w kostkę i przesmaż na patelni z posiekanym tymiankiem. Następnie wymieszaj razem z ugotowanym rice and more i pogniecionym twarogiem. Dopraw solą i pieprzem. Kapustę porozdzielać na liście i zblanszować w gotującej się wodzie. Zwiń gołąbki i włóż do naczynia żaroodpornego, zalej sosem pomidorowym i zapiecz 15-20 minut w 180 stopniach.
Gołąbki z Rice and More w sosie pomidorowym
czas wykonania: 40 min
poziom trudniości: łatwy
Składniki
- 100 g cebuli
- 120 g pieczarek
- 100 g Rice an more Ziarna starożytne
- 1 średnia główka kapusty
- 5 gałązek tymianku
- 10 g pietruszki
- 1 ząbek czosnku
- 5 ziaren ziela angielskiego
- 50 g białego twarogu
- 100 g sosu pomidorowego
- 3 liście laurowe
- Sól do smaku
- 20 g octu jabłkowego