Sposób przygotowania:
Pokrój marchewkę, rzepę, buraka, pora, pak choy, paprykę i ogórka w julienne*. Tofu pokrój w większe kawałki, odsącz z nadmiaru wody na ręczniku papierowym. Następnie obsyp solą, pieprzem, suszonym chilli i obtocz w mące. Smaż na rozgrzanym tłuszczu aż będzie złoto brązowe. Z papryczki chilli, wody, octu ryżowego i cukru i połowy kolendry i szczypioru przygotuj sos do spring rollsów. Teraz tylko namaczaj papier do spring rollsów w letniej wodzie a następnie nakładaj wszystkie pokrojone składniki, posiekaną kolendrę, kiełki fasoli, smażone tofu i zwijaj. Podawaj razem z wcześniej przygotowanym sosem i z sosem sojowym.
* Julienne – technika krojenia warzyw polegająca na pokrojeniu produktu na długie, cienkie i równe słupki o wymiarach 4-5 cm x 1-2 mm x 1-2 mm. Po polsku często sposób nazywany ten jest zapałka.