MAKARON BUCATINI Z ANCHOIS I KOPERKIEM
PRZYGOTOWANIE
Doprowadzamy do wrzenia ok. 4 litry wody. Kiedy się zagotuje, dodajemy 3g soli na każdy litr wody. Na patelnię dodajemy oliwę do głębokości jednego palca (około 125 g) i przeciśnięty przez praskę czosnkiem oraz filetami anchois. Całość podgrzewamy (nie może się zagotować – bąbelkować). Delikatnie mieszamy do momentu, kiedy filety się rozpadną.
Gotujemy makaron minutę mniej niż jest napisane na opakowaniu. Kiedy jest gotowy, odcedzamy, dajemy do patelni z anchois i czosnkiem i ewentualnie chochelką wody, która została nam po gotowaniu makaronu. Mieszamy, podrzucamy, wyłączamy palnik. Siekamy drobno koperek. ¾ dodajemy do patelni oraz mieszamy z makaronem. Pozostałym koperkiem dekorujemy potrawę.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.