POLĘDWICA Z DORSZA MARYNOWANA W CZERWONEJ KAPUŚCIE
PRZYGOTOWANIE
Dorsza porcjujemy, przyprawiamy solą, pieprzem, pakujemy próżniowo (lub w torbie strunowej) razem z sokiem z kapusty czerwonej na około 1,5 godziny. Rybę wyciągamy z marynaty i odsączamy na papierze. Rybę układamy na pergaminie, każdy kawałek ryby smarujemy masłem i pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni przez 25 minut.
Soczewicę gotujemy, następnie odcedzamy przesmażamy z masłem i czosnkiem, pomidorami, a na koniec dodajemy śmietany. Szpinak myjemy i blanszujemy na maśle z czosnkiem solą oraz pieprzem.
Przygotowane składniki układamy według pomysłu.
Sprawdź też inne przepisy na naszym kanale na You Tube > TUTAJ
Jak kupić voucher na warsztaty?
Wystarczy usiąść wygodnie przed ekranem komputera, otworzyć naszą stronę internetową i wybrać opcję „Kup voucher”.