Na płycie grzewczej włączamy funkcję Booster, żeby szybko zagotować wodę. Wsypujemy RICE&MORE i gotujemy według przepisu na opakowaniu. Kroimy bakłażana w kostkę i smażymy na patelni w małej ilości oliwy. Cebulę siekamy w piórka. Papryki obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. Suszone pomidory odsączamy z tłuszczu i kroimy w cienkie paseczki. Usuwamy pestki z papryczki chilli i siekamy ją w drobną kostkę, mieszamy z miodem oraz sokiem i zestem z limonek. Mieszamy ugotowany i ostudzony RICE&MORE razem z bakłażanem, cukinią, cebulą, papryką, pomidorami i sosem chilli. Przed podaniem dodajemy liście kolendry i polewamy odrobiną oliwy z oliwek omega3.
SZYBKA SAŁATKA NA LUNCH
czas wykonania: 30 min
poziom trudniości: łatwy
Składniki
- 350 g rice and more
- 400 g bakłażana
- 340 g upieczonej cukinii pokrojonej w kostkę
- 1 czerwona cebula
- 2 upieczone czerwone papryki
- 3-4 suszone pomidory
- Sok i zest z 1-2 limonek
- 15 g miodu
- 1 papryczka chilli
- Mały pęczek kolendry
- Oliwa z oliwek Monini omega