Podsmażamy w garnku na złotobrązowo doprawionego solą i pieprzem kurczaka. Gdy osiągnie odpowiedni kolor, wyciągamy go na bok. W tym samym garnku szklimy cebulkę z czosnkiem, pod koniec dodajemy kumin. Gdy cebulka się zeszkli dodajemy RICE&MORE, przesmażamy wszystko razem chwilkę i zalewamy winem. Gdy wino odparuję dodajemy kurczaka i zalewamy wszystko bulionem lub wodą, tak by składniki były przykryte. Włączamy funkcję Booster i doprowadzamy do gotowania, następnie zmniejszamy moc płyty. Gotujemy około 15-25 minut. Na 5 minut przed końcem gotowania dodajemy rodzynki. Po ugotowaniu doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z porwaną pietruszką.
SZYBKI OBIAD: JEDNOGARNKOWY KURCZAK
czas wykonania: 40 min
poziom trudniości: łatwy
Składniki
- 2 pałki z kurczaka
- 2 skrzydełka z kurczaka
- 1 cebula
- 1 ząbek czosnku
- 5 g kuminu
- 250 g Rice and More
- 100 ml wina
- 50 g rodzynek
- Sól i pieprz do smaku
- Pęczek pietruszki
- olej sezamowy Monini