Sposób przygotowania:
Oliwę blendujemy ze szczypiorkiem i przelewamy przez drobne sitko. Matiasa kroimy w drobną kostkę, tak samo jabłko oraz cebulę. Mieszamy razem z dodatkiem oliwy, doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz cytryną. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z proporcjami opisanymi na opakowaniu (można zastąpić agarem). Maślankę mieszamy z koncentratem buraczanym, przyprawiamy do smaku. Następnie podgrzewamy lecz nie dopuszczamy do zagotowania, dodajemy rozpuszczoną żelatynę mieszamy dokładnie i przelewamy do foremek. Blendujemy w niedużej ilość wody koperek , przecedzamy przez sitko. W misce wyrabiamy ciasto, mąkę, jajko, wodę z sokiem z koperku, sól. Wlewamy do syfonu, używamy dwóch naboi i w ten sposób gotowe ciasto wyciskamy do papierowego kubka i wkładamy na około 30 sekund do kuchenki mikrofalowej . Gotowe składniki aranżujemy na talerzu według własnego pomysłu.