• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

TATAR Z MATIASA Z PANNA COTTĄ MAŚLANKOWĄ

Autor

czas wykonania: 1 godz

poziom trudniości: trudny

Składniki:

  • matias
  • maślanka
  • żelatyna
  • koncentrat buraczany
  • jabłko
  • czerwona cebula
  • oliwa
  • szczypiorek
  • mąka
  • jajko
  • koperek
  • cytryna

Sposób przygotowania:

Oliwę blendujemy ze szczypiorkiem i przelewamy przez drobne sitko. Matiasa kroimy w drobną kostkę, tak samo jabłko oraz cebulę. Mieszamy razem z dodatkiem oliwy, doprawiamy do smaku solą, białym pieprzem oraz cytryną. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody zgodnie z proporcjami opisanymi na opakowaniu (można zastąpić agarem). Maślankę mieszamy z koncentratem buraczanym, przyprawiamy do smaku. Następnie podgrzewamy lecz nie dopuszczamy do zagotowania, dodajemy rozpuszczoną żelatynę mieszamy dokładnie i przelewamy do foremek. Blendujemy w niedużej ilość wody koperek , przecedzamy przez sitko. W misce wyrabiamy ciasto, mąkę, jajko, wodę z sokiem z koperku, sól. Wlewamy do syfonu, używamy dwóch naboi i w ten sposób gotowe ciasto wyciskamy do papierowego kubka i wkładamy na około 30 sekund do kuchenki mikrofalowej . Gotowe składniki aranżujemy na talerzu według własnego pomysłu.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra