• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Zielony groszek miętowy na kanapce z kozim serem

Autor

czas wykonania: 10 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 200 g zielonego groszku
  • kilka gałązek mięty
  • 20 g masła
  • kilka kromek pieczywa
  • 100 g koziego serka kremowego

Groszek wrzuć na patelnie razem z masłem i dwoma łyżkami wody i poduś go kilka minut, aż lekko zmięknie. W tym czasie pieczywo podpiecz delikatnie w piekarniku. Następnie posmaruj je kozim serkiem. Mięte posiekaj i gdy zdejmiesz groszek z ognia dodaj ją i dokładnie wymieszaj. Gotowy groszek z miętą układaj na kanapce z kozim serem. Smacznego!

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra