• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

  • Kup voucher
  • Zapisy z vouchera
    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • O nas
  • Kursy gotowania
  • Blog
  • Przepisy i porady
  • Video przepisy
  • Oferta
  • FAQ
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady

Brzoskwiniowa tarta lawendowa

Autor

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 200 g mąki
  • 110 g masła
  • 40 g cukru
  • 40 g mąki migdałowej
  • 1 jajko
  • kilka gałązek lawendy
  • 6 brzoskwiń
  • 50 g miodu

Mąkę, masło, cukier, mąkę migdałową, jajko i kwiaty lawendy porządnie zagnieć i odstaw na 2 godziny do lodówki. W tym czasie brzoskwinie pokrój na pół i wypestkuj. Rozwałkuj ciasto na duży okrągły placek, przełóż ciasto na formę do tarty, nie odcinaj wystających brzegów nałóż brzoskwinie przekrojoną częścią do dołu i polej je miodem. Zakryj brzoskwinie pozostałymi rantami ciasta i piecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20-30 minut. Smacznego!

Udostępnij14
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij14
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Lista warsztatów
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2023

↑
Góra