• Przejdź do treści
  • Przejdź do głównego paska bocznego

Włoska Akademia Kulinarna

    • Facebook
    • Instagram
    • TikTok
    • YouTube
  • Warsztaty
  • O nas
  • Podcasty
  • Przepisy i porady
  • Webinary
  • Oferta
  • Najczęściej zadawane pytania
  • Kontakt
  • Szukaj
Szukaj
  • Przepisy
  • Video przepisy
  • Porady
https://www.youtube.com/watch?v=Pl-oruqU82E

Congee pomarańczowe

Autor

czas wykonania: 40 min

poziom trudniości: łatwy

Składniki

  • 100 g Rice and more Ziarna Inków
  • 0,5 litr wody
  • 1 cm imbiru
  • 4 pomarańcze
  • 1 grejpfrut
  • 50 g miodu
  • Szczypta soli morskiej
  • Rukiew wodna

Rice and more dodaj do wody. Zetrzyj do środka imbir i zest z pomarańczy. Dodaj również sok i gotuj wszystko aż do rozgotowania ryżu i powstania swego rodzaju kleiku (około 40 minut). Po ugotowaniu congee dodaj miód i szczypte soli i dobrze wymieszaj. Podawaj z filetami grejpfruta i liśćmi rukwi wodnej.

Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij
Udostępnij
Przypnij
Tweetuj
Udostępnij

Polecane przez

Zobacz wszystkie przepisy

Dania główne

Saltimbocca alla romana

poziom trudniości: średni

czas wykonania: 20 min

Marco Ghia

Dania główne

Kopytka z kremem z Parmigiano Reggiano

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 15 min

Marco Ghia

Przystawki

Tatar z tuńczyka na ryżowej grzance

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 30 min

Emiliano Castagna

Desery

Pierogi z truskawkami i kremem z mascarpone

poziom trudniości: łatwy

czas wykonania: 7 min

Marco Ghia

Pierwszy Sidebar


O Akademii

  • Jak dojechać
  • Kontakt
  • O nas
Ustawienia prywatności

Warsztaty

  • Warsztaty
  • Regulamin
  • Polityka prywatności i cookies

Przepisy

  • Makarony
  • Dania główne
  • Przystawki
  • Desery
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • YouTube

Wszelkie prawa zastrzeżone © Social Kuchnia 2025

↑
Góra