Rozpuść miód z masłem na głębokiej patelni, dodaj do środka płatki owsiane, wiórki kokosowe, wszelkie orzechy i pestki, wymieszaj dokładnie i zdejmij z ognia. Po chwili dodaj pokruszoną czekoladę. Następnie wyłóż wszystko na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku do 160 stopni przez 25 minut. Po wyjęciu z piekarnika dodaj rodzynki i wymieszaj granole. Podawaj z ulubionym jogurtem i owocami.
Granola z jogurtem
czas wykonania: 40 min
poziom trudniości: łatwy
Składniki
- 200 g płatków owsianych
- 80 g miodu
- 50 g masła
- 20 g wiórek kokosowych
- 100 g orzechów, nasion, pestek
- 30 g rodzynek
- 50 g gorzkiej czekolady
- 3 g soli morskiej
- Ulubiony Jogurt
- Ulubione owoce